De Meesters

Voor ons is elke goede wijnmaker ergens een tovenaar.

Wanneer wij een grote tovenaar ontmoeten en de kans krijgen hem te verdelen, dan denken wij dat wij dit moeten doen. Uit eerbied voor het talent van de persoon en zijn wijnen.
Het criterium: de wijnmaker moet in zijn volledig gamma kwaliteit aanbieden, van de goedkoopste wijn tot zijn duurste. Hij moet wijn ademen, perfectionist zijn en altijd beter willen. Want alleen deze ingesteldheid resulteert jaar na jaar in superwijnen.

We zijn in lijn met onze visie dat alles TOP moet zijn niet gehaast. Beter een paar fantastische wijnbouwers, dan veel middelmatige.

Dit zijn onze meesters:

DOMAINE LAURENT COGNARD (COTE CHALONNAISE – BOURGOGNE)

Rising star in Bourgondische Côte Chalonnaise die al vele malen in de Revue de Vin de France hele sterke kwoteringen haalde. Hij kreeg als koosnaampjes o.a. “Le Roi des Vins Gourmands”. Laurent Cognard is een echte Bourgondiër en maakt “gulzige” wijnen naar zijn evenbeeld.

DOMAINE ROUCAS TOUMBA (VACQUEYRAS – RHONE)

De poëet Eric Bouletin maakt naar ons nederig oordeel zonder meer de beste Vacqeyras.
Dit kleine cultdomein haalt magistrale reviews in zowel Franse als Amerikaanse pers (o.a. 93 score in Parker).
Of zoals Michelin het zegt: “Avec son Roucas Toumba, Éric Bouletin est entré du jour au lendemain dans le gotha des grands vignerons de France.” en “Voici un vigneron comme on n’en rencontre peu en France : Éric Bouletin. Retenez bien ce nom, car l’homme et son vin fétiche, baptisé Roucas Toumba, vont faire parler d’eux dans les prochaines années !”
Bouletin heeft als leuze: “toujours un peu plus loin” en dat proef je in zijn magistrale wijn.

YZAGUIRRE VERMOUTH

Toen we de eerste keer Yzaguirre proefden vielen we steil achterover.
Zo’n complexiteit, zo’n lengte! Niet voor niets was Yzaguirre de huisvermouth van het wereldvermaarde restaurant El Bulli. Ferran Adria maakte er zelfs een aantal recepten mee…
Yzaguirre is de top van de Spaanse vermouth en we zijn fier dit product te mogen aanbieden.